Stránky

středa 6. června 2012

Zdraví


Bez čeho není možný život

Mnohdy si ani neuvědomujeme co všechno k životu máme. Máme horní a dolní končetiny díky nimž se můžeme pohybovat a vykonávat velice zručnou činnost. Můžeme myslet, vidět, slyšet, čichat atd. Víte ale bez čeho bychom nemohli dělat vůbec nic?

Naše tělo je opravdu tak důmyslně vytvořeno, že mu může závidět i ten nejsložitější stroj na světě. Každá součástka, každý dílek, vše do sebe tak krásně zapadá, že je to až neuvěřitelné. Aby naše tělo dobře fungovalo je však zapotřebí jedné veledůležité činnosti.
Nezbytná je totiž spolupráce. Všechny orgány v našem těle jsou nesmírně důležité, ale kdyby pracovaly nezávisle na sobě, k žádnému prospěchu by nám to nebylo. Vše v našem těle je totiž plně závislé na spolupráci.

Vždyť i tyto řádky byste nepřečetli bez spolupráce v našem organismu. Zrak přijímá tyto slova, předává je mozku, který dané informace vyhodnocuje a třídí. Mozek zase pracuje jen díky správnému prokrvení, krev je zase závislá na správné funkčnosti cév, cévy zase na činnosti srdce... Stránku musíme posunout myší, kterou svíráme rukou a ruka zase spolupracuje na základě signálů z mozku, atd.

Jak je to všechno složité a jak důmyslně jsme utvořeni! Podobně je ale na spolupráci založena i komunikace v lidské společnosti.

Žádné komentáře:

Okomentovat