Stránky

středa 25. července 2012

Zdraví


Kolik životodárné vody potřebujeme?


Pro někoho obyčejná voda, ale život bez ní nemůže existovat. A co naše tělo, jak moc je na této tekutině závislé? Možná budete překvapeni, jak příjem tekutin mnohdy podceňujeme. Také se dozvíte, jaké množství tekutin ke kvalitnímu životu potřebujeme.


Ač se nám to líbí nebo ne, naše tělo je z více než 2/3 tvořeno vodou. Každý orgán v našem těle, ať už se jedná o ledviny či jenom oko, tak nutně ke správnému fungování potřebuje tekuté prostředí. Z toho vyplývá jasná výzva - pijte! Ukažme si tedy, kolik tekutin vypít a na co se dávat pozor.

Kolik tekutin vypít?

Možná jste to právě Vy, kdo potřebuje zvýšit příjem tekutin. Mnozí lidé tomu nevěří, ale spoustě zdravotním problémům by se dalo předejít, kdyby lidé více pili. Při nedostatku tekutin trpíme zácpou počínaje a urputnými bolestmi hlavy konče. Co kdybyste vyzkoušeli nejlevnější způsob jak se cítit lépe – pít více vody?
Doporučuje se pít denně minimálně 1,5 litrů tekutin, pokud ale můžete, nebojte se pít ještě více. Čím více tekutin totiž přijímáte, tím více aktivujete vnitřní orgány k činnosti. Odměnou pak bude odvod nečistot a škodlivin z těla. Nezapomeňte také, že např. v létě, při větší námaze apod., je třeba příjem ještě navýšit.

Jak správně pít a na co si dát pozor?

Vypít minimálně 1,5 litrů neznamená vypít 0,75 l ráno a 0,75 l večer najednou. Tekutiny musíme přijímat průběžně během dne a zalívat se podobně jako květinky.
Pozor si dejte především při konzumaci kávy, alkoholu atd., tedy tekutin, které vodu z těla odvádějí. Proto je nutné opět příjem navýšit. Nezapomeňte také, že mléko mezi tekutiny nepatří, avšak vodu z polívky si již počítat můžete.
Proto závěrem vybídka: Pijte a ještě jednou pijte!  

Žádné komentáře:

Okomentovat