Stránky

sobota 29. září 2012

Zdraví


Jedenáctka omlazujících potravin - doplňující faktory


Kromě vyjmenovaných potravin, které mají přece jen mimořádné dispozice k omlazujícímu efektu (1. část zde, 2. část zde), neměli bychom zapomenout také na následující faktory:

Voda

Voda – naše tělo je tvořeno asi ze dvou třetin vodou. Co se děje, když voda v těle chybí? Je to podobné jako v případě balónu. Ten potřebuje být plný vzduchu. Pokud má ale vzduchu nedostatek, je splasklý a celkově nehezký. Máme-li my v těle málo tekutin, je také naše kůže vrásčitá. Aby byla správně napnutá a zabraňovala tak vráskám, musíme si dopřát denně minimálně 2 litry kvalitních tekutin.

Slunce

Slunce – díky ozónovým dírám již sluneční záření není co bývalo, proto je třeba se chránit. UV záření má totiž na naši nechráněnou pokožku neblahý dopad – vrásky, svraštělá kůže a koneckonců může vést i k rakovině kůže. Je dnes proto nutné více než jindy dostatečně se chránit vhodným opalovacím krémem, a to jak v létě tak v zimě.

Smích

Smích – co nejvíce vyhledávejte příležitosti ze srdce se zasmát. Obklopte se lidmi, kteří jsou pozitivní, veselí a je s nimi legrace. Smích přispěje ke vnitřní pohodě, což se zákonitě odrazí na vnějším vzhledu!




Žádné komentáře:

Okomentovat