Stránky

pondělí 9. dubna 2012

Zdraví

Zdravý životní styl - cesta zpátky

Pohyb

Ačkoli se dnes předháníme v technickém pokroku, ne vždy je to však k našemu prospěchu. Dnešní děti nemají tušení jak bolí modřiny a odřeniny, kterými trpěli předchozí generace. Místo toho je trápí nedostatek prostoru na hard disku, který potřebují k instalaci nových a nových videoher.
Na přípravu jídla, nehledě dnes na jeho kvalitu, při herním zápolení prostě není čas. Proto je po ruce nějaká ta rychlovka, jen ať není prázdný žaludek.
Výsledek? Obezita a další generační problémy, které s sebou technický pokrok přináší.
Na co často při užívání vymožeností moderní techniky zapomínáme? Zejména:
- na pohyb - ke správnému fungování všech našich orgánů je nezbytný
- na častý pobyt v přírodě - ještě nedávno lidé z měst utíkali o víkendu do přírody načerpat sílu, dnes je trend spíše utéct do supermarketu.

Strava

Je jasné, že bez pohybu, který k životu potřebujeme a je v souladu s naší přirozeností, si nutně koledujeme o zhoršení zdraví.
Pokud chceme pěstovat zdravý životní styl, musíme jít jinou cestou. Cestou zpátky, blíž přírodě. Je ale dnes ještě vůbec možné nějak se přírodě přiblížit? Je, ale musíme si pečlivě vybírat.
Když přihlédneme k tomu, že většina nám předkládaných potravin i tekutin je chemicky ošetřena, musíme hledat jinde. A učit se můžeme zase jen z přírody. Proč se např. do lákavě červeného jablíčka nezakousne nějaký ten červík? Jednoduše ten chemický postřik cítí a instinkt mu říká, že to nemá s potravou nic společného. My ale uvažujeme jinak, musíme např. sledovat cenu, protože ne vše si můžeme dovolit. Z chování obyčejného červíka nám je jasné, že bychom měli hledat potraviny, které mají co nejvíc společného s přírodou.

Zde je několik možností:
- můžete-li určitě si něco sami vypěstujte
- biopotraviny nakupujte jen u spolehlivého dodavatele
- bylinky trhejte co nejdál od silnic či chemicky ošetřených polí
- potravinové doplňky kupujte jen tam, kde jsou schváleny MZ ČR

Osobně si co nejvíc potravin pěstuji na zahrádce. Tím, že ji nezatěžuji vůbec žádnými chemickými postřiky, po třech letech by měla mít kvalitu biozahrádky. Doplňky stravy užívám jen schválené Ministerstvem Zdravotnictví České republiky, např. zde - Zdraví z přírody. Mám s nimi velice dobré zkušenosti a hlavně si cením toho, že jsou bez vedlejších účinků. Zejména Emulips Forte a OK Tau mi pomohly vyřešit mé dlouhodobé zdravotní potíže.

Závěr

Nenechme se vtáhnout pokrokem směrem kupředu, ale udělejme krok, nejlépe kroky zpátky. Čím blíže přírodě budeme, tím víc energie a zdraví získáme. Dary přírody působí přímo na naše buňky, a tudíž vede k celkové regeneraci. Respektováním zákonů přírody a úzkým kontaktem s přírodou můžeme jen získat!

1 komentář: